EAB:n rahasto ostaa kolme S-Pankin hallinnoimaa kiinteistöä

18.12.2020

Kiinteistökehitysrahasto Elite Finland Value Added Fund II Ky ostaa kolme kiinteistöä, joita hallinnoi S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö Fennia Kiinteistöt Oy. Velaton kauppahinta on 11 miljoonaa euroa.
Ristipellontie 25_ilmakuva

Kuva: Suomen Tiloja.fi 

Myyjänä kaupassa toimii vakuutuskonserni Fennia, jolle S-Pankin tytäryhtiö tuottaa kiinteistösalkun johtamis- ja hallinnointipalvelut. S-Pankki osti Fennia Kiinteistöt kesällä ja yhtiö on ollut osa S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa elokuun alusta alkaen.

Eliten kiinteistökehitysrahaston ostamat kiinteistöt ovat varasto-, pienteollisuus- ja liikekiinteistöjä. Ne sijaitsevat Helsingissä ja Jyväskylässä. Kiinteistöt on rakennettu vuosina 1989–2012 ja niiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 8 600 neliömetriä.

– Markkinassa on havaittavissa hienoista elpymistä, mistä tämäkin kauppa osaltansa kertoo. On ilo huomata, että epävarmoina aikoinakin löytyy aktiivisia toimijoita. Se on toimivan kiinteistömarkkinan merkki, sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Harri Oravainen Fennia Kiinteistöistä.

– Hankitut kiinteistöt ovat erinomainen lisäys Elite Finland Value Added Fund II -rahaston kiinteistösalkkuun. Jatkamme samantyyppisten sijoituskohteiden hankintaa myös vuonna 2021, sanoo kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Alfred Bergiltä.

Fennia Kiinteistöt kehittää kiinteistösijoituskohteita sekä tuottaa kiinteistöjohtamisen ja -kehittämisen palveluita asiakkaidensa kiinteistösijoitussalkuille. Lisäksi yhtiö luo ja hallinnoi yhteissijoitusmallisia kiinteistösijoituksia.

Lisätietoja:

Harri Oravainen, kiinteistösijoitusjohtaja, Fennia Kiinteistöt Oy, p. 041 539 3985, harri.oravainen(a)fim.com

Jaakko Ristola, johtaja, kiinteistövarainhoito, Elite Alfred Berg, p. 040 820 1422, jaakko.ristola(a)eabgroup.fi