“Ei tällaista paikkaa ole muualla” - vuokraa toimitila keskeltä Helsingin vehreyttä!

27.9.2024

Food Folkin työntekijät kehuvat, ettei Helsingin Paciuksenkadulla sijaitsevaa toimitilaa vastaavaa paikkaa löydy muualta. Uudistettuun toimistoon on kiva tulla ja henkilöstö viihtyy, kun tilat on toteutettu työntekijöiden toiveet ja hybridityön tarpeet huomioiden.
Pyöreä toimistohuone, jossa on moderneja työpisteitä ja puhelinkoppeja.

Pacius29 on ikoninen maamerkki Helsingin Meilahdessa erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahaston omistamasta kiinteistöstä löytyy vuokrattavia toimitiloja, jotka voidaan räätälöidä juuri teidän yrityksenne tarpeita varten.

Näin toimi Food Folk Suomi, joka toteutti toimistossaan työympäristömuutoksen puolitoista vuotta sitten.

“Tämä on uniikki ja monen tuntema kohde. Voin ylpeydellä kertoa, että toimistomme on juuri täällä”, Food Folkin Office Manager Marika Ahonen kehuu. Food Folk Suomi Oy on McDonald’sin Development Licensee -lisenssinhaltija Suomessa.

Paciuksenkatu 29 Helsinki Food Folk Marika Ahonen 01w S Pankki 

Onnistunut työympäristömuutos toi ihmiset toimistolle

Uudistus sai alkunsa, kun huomattiin, ettei toimisto enää palvellut henkilöstön tarpeita tai hybridityön tekemisen tapoja. Henkilöstö otettiin alusta alkaen mukaan muutoksen suunnitteluun. Työympäristökyselyn ja henkilöstötyöpajassa ilmenneiden toiveiden pohjalta Kinnarps toteutti suunnitelman, joka löi Food Folkin projektitiimin ällikällä.

“Että voiko meidän toimisto näyttää tältä”, hän muistelee.

Yhteistyö omistajan kanssa sujui Ahosen mukaan todella hyvin. He tukivat vuokralaisensa muutostöitä osallistumalla osaan sen kustannuksista.

Muutos on valtava, Ahonen ja projektikonsultti Anniina Ahti toistelevat yhteen ääneen. Nyt työympäristö on toimiva, harmonisen kaunis ja rauhallinen. Luonnonläheinen värimaailma tuo seesteisyyttä. Väliseiniä purettiin, jolloin tiloista saatiin avarat.

Paciuksenkatu 29:n pyöreä muoto tekee toimitiloista uniikit.

Paciuksenkatu 29 Helsinki Food Folk Refinery 05 S Pankki

Suomen McDonald’s rakennutti kiinteistön itselleen vuonna 1997. Kaliforniassa suunnitellun talon pyöreän muodon on ajateltu kuvaavan hampurilaista. Ahosen sekä Ahdin mukaan vanhassa toimistossa ei edes tajunnut talon muotoa, mutta nyt erityispiirre suorastaan korostuu. Heistä parasta on se, miten valoisa toimisto on ja millaiset näkymät ympärillä avautuvat.

“Ei tällaista paikkaa ole muualla”, Ahonen sanoo.

Hän on yllättynyt siitä, miten hyvin henkilöstö on sopeutunut työympäristömuutokseen. Suurin osa työntekijöistä kaipaa päivän aikana jutustelua ja kohtaamisia. Sitä tarvetta uudistuneet tilat palvelevat nyt paljon paremmin. Toisaalta moderni monitilaympäristö mahdollistaa työrauhan ja keskittymisen. Se tarjoaa erilaisia paikkoja vetäytyä keskittymistä vaativaan työhön tai virtuaalipalavereihin.

“Jokainen neliö on hyödynnetty todella hyvin”, Ahonen sanoo.

Paciuksenkatu 29 Helsinki Food Folk Refinery 03 S Pankki

Luonto ja saavutettavuus tärkeimmät kriteerit työpaikan sijainnille

Kiinteistö sijaitsee Meilahdessa erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja on saavutettavissa monesta suunnasta. Aivan vieressä on bussi- sekä raitiovaunupysäkki. Auton voi ajaa suoraan lämmitettyyn pysäköintihalliin, josta löytyy myös tilaa polkupyörille. Tasokkaalta kuntosalilta löytyy hyvä varustus monipuoliseen treeniin, jonka jälkeen voi rentoutua saunassa.

Kiinteistössä tehtiin vuonna 2023 laaja talotekninen saneeraus. Sen myötä paranneltu energiatehokkuus pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeä.

Niin Ahonen kuin Ahti kehuvat kilvan toimiston saavutettavuuden lisäksi siitä avautuvia maisemia. Liikenteen ääniä ei kuulu sisään lainkaan, mutta vehreä luonto suorastaan tulvii sisään.

“Täältä näkyy ihanasti eri vuodenajat, joita ihailla”, Ahonen sanoo.

Aivan vieressä on Pikku Huopalahden puisto, Meilahden arboretum sekä Seurasaari, jossa työntekijät käyvät toisinaan kävelyllä.

“Jos haluaa käydä lenkillä, ympärillä on todella hyvät maastot”, Ahti kehuu.

Paciuksenkatu 29 Helsinki Food Folk Refinery 06 S Pankki

Vuokraa toimitilat Helsingin maamerkistä

Tervetuloa tutustumaan Helsingin ikoniseen maamerkkiin, taloon, jossa viihdytään. Pacius29:ssä on vuokrattavana avaria, valoisia ja muunneltavia toimitiloja. Ne sopivat erityisesti vehreyttä, helppoutta ja kaupungin läheisyyttä arvostaville yrityksille. Tutustu vapaana oleviin tiloihin täällä.