S-Pankin hallinnoimien kiinteistöyhtiöiden TETS-energiansäästötavoite on saavutettu 2 vuotta etuajassa!

7.10.2024

TETS eli toimitilakiinteistöjen energiatehokkuussopimus osa koko Suomen kattavaa vapaaehtoista energiatehokkuussopimusten kokonaisuutta, jolla pyritään saavuttamaan Suomelle asetetut energiansäästötavoitteet.
Tuulivoimaloita pellolla.

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa.

S-Pankin hallinnoimien kiinteistöyhtiöiden kokonaisenergiansäästötavoite vuodelle 2025 oli 7,5% eli 5 050 MWh/a. S-Pankin hallinnoimissa kiinteistöyhtiöissä tavoite saavutettiin jo vuoden 2023 aikana! Energiansäästötoimenpiteitä on tehty 8 714 MWh/a eli tavoite on saavutettu 170%:sti!

Säästetty energia vastaa yli 400:n omakotitalon keskimääräistä vuosittaista energiankulutusta.

Säästöt on saavutettu suurilta osin johdonmukaisella ylläpidon tekemisellä, joka sisältää energiankulutusten seurantaa, kulutuspoikkeamiin puuttumista ja jatkuvaa kiinteistöjen kehittämistä. Kiinteistöissä on toteutettu vuosien aikana energiansäästötoimenpiteitä pienistä käyttöteknisistä toimenpiteistä aina merkittäviin energiahankkeisiin saakka, ja kartoitettu myös tulevaisuuden näkymiä kestävämpää energiankäyttöä ajatellen.

S-Pankin kiinteistövarainhoito osallistuu 7.-10.10.2024 järjestettävään Energiansäästöviikkoon

Energiatehokkuuden parantaminen on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Se vaikuttaa suoraan sekä kustannustehokkuuteen, että ympäristöystävällisyyteen. Tehokas energiajohtaminen auttaa vähentämään energiankulutusta, pienentämään hiilijalanjälkeä ja parantamaan kiinteistöjen toiminnallista tehokkuutta.

Osana energiatehokkuustyötämme osallistumme valtakunnalliseen energiansäästöviikkoon. Kannustamme, viestimme, ja kampanjoimme energiansäästöstä vuokralaisillemme ja teemme energiatehokkuutta parantavia säätöjä, korjauksia, uudistuksia tai remontteja osana normaalia toimintaamme.

Lue lisätietoa energiasäästöviikosta täältä.