S-Pankki Toimitila osti liikekeskus Suuriksen Espoossa

22.6.2022

S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto osti Espoon Suurpellossa sijaitsevan liikekeskus Suuriksen Niamin kiinteistörahastolta.
Ilmakuva liikekeskus Suuriksesta Vuokrattavat toimitilat Espoo Kynäkatu 6

Suuris on noin 4 500 neliömetrin kokoinen moderni liikekeskus Espoossa. Keskuksen ankkurivuokralaisena toimii K-Supermarket Suuris ja lisäksi keskuksesta löytyy palveluita viihtymiseen sekä vapaa-aikaan. Suuris on palvellut asiakkaitaan vuodesta 2017 lähtien.

"Suuris täydentää hienosti salkkuamme ja tuo meille toivotusti lisää neliöitä pääkaupunkiseudulle. Suuris tarjoaa asiakkailleen laadukkaita paikallisia palveluita ja tulee tulevaisuudessakin palvelemaan niin kehittyvän Suurpellon alueen asukkaita kuin muitakin espoolaisia”, S-Pankki Toimitila -rahaston rahastonhoitaja Tiia Vuolle kertoo.

Vuonna 2013 perustettu S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto on pääasiallisesti suomalaisiin toimitilakiinteistöihin sijoittava erikoissijoitusrahasto. Kiinteistöomaisuus painottuu pääkaupunkiseudulle sekä isoihin kaupunkeihin ja koostuu merkittävältä osaltaan toimisto- ja liiketilakiinteistöistä. Sijoituskohteiden valinnassa painotus on vakaassa kassavirrassa, mutta rahasto voi myös osallistua kehityshankkeisiin.

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Vuodenvaihteessa S-Pankki-konsernin yhtiöt S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy hallinnoivat seitsemää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään, toimitiloihin ja tontteihin. Rahastot omistavat yhteensä yli 2 700 asuntoa, 64 toimitilakiinteistöä, 507 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 27 000 hehtaaria metsää sekä 185 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,1 miljardia euroa.